OLEJ Z CZARNEGO KMINKU, CZARNUSZKI 20 ml

Jako suplement diety stosowany jest przy: infekcjach dróg oddechowych i zatok, różnego rodzaju opryszczkach, infekcjach dróg moczowych, grzybiczych zakażeniach skóry, błon śluzowych i jelit, zaburzeniach trawienia, nadkwasocie, chorobach wrzodowych, a także alergiach skórnych i pokarmowych, trądzikach i zaburzeniach hormonalnych.

  1. nr katalogowy: 1206456177
  2. waga produktu: 0.11 kg
  3. status produktu: dostępny od ręki
  4. stan produktu: nowy

19,99 zł

produkt niedostępny

dostawa od 8,50 zł więcej »

Zapytaj o produkt

zamknij (x)
adres email:*
Wiadomość:*

Pełny opis OLEJ Z CZARNEGO KMINKU, CZARNUSZKI 20 ml

OLEJ Z CZARNUSZKI

NIGELLA SATIVA OIL

100% NATURALNY

Naturalne olejki znane są od starożytności, a właściwości wielu z nich zostały naukowo dowiedzione. Główną zaletą naturalnych olejków jest wysoka skuteczność, łatwość zastosowania oraz wydajność. Wszystkie olejki koncernu „AROMATIKA” (Ukraina, Kijów) zostały stworzone na bazie wiekowych tradycji medycyny ludowej. Surowce do ich produkcji pochodzą z ekologiczne czystych terenów

Olejki koncernu „Aromatika” są w 100 % naturalne.

Czarny kminek, zwany też złotem faraonów jest substancją znaną już od tysiącleci ze swych leczniczych właściwości. Egipcjanie, słynący ze stosowania wysokorozwiniętych metod leczenia, od zawsze bardzo cenili sobie małe, czarne nasiona owej rośliny. Według legendy, faraon Tutenhamon był tak zafascynowany czarnym kminkiem, że jego słudzy musieli stale nosić przy sobie butelkę cennego olejku. Po śmierci faraona amfora z olejem z czarnego kminku została złożona wraz z nim do grobu. Podobno Kleopatra i Nefretete, oprócz kąpieli w mleku, aksamitnie miękką i piękną skórę zawdzięczały właśnie czarnemu kminkowi.

W medycynie arabskiej czarny kminek uważano za kultową roślinę właściwości której opisuje i stwierdza Prorok Muchamed. On wygłaszał: „Czarny kminek leczy wszystkie schorzenia, oprócz „saam” (śmierci)”. aWe wczesnym Średniowieczu czarny kminek uprawiano w Europie Środkowej, traktując go jako przyprawę oraz środek leczniczy w medycynie ludowej.

Olej z czarnego kminku (Oleum Nigellae Sativae) pozyskiwany jest poprzez mielenie nasion kminku, a następnie poddawanie ich delikatnemu wytłaczaniu na zimno.

Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (Omega-3 i Omega-6). Zawiera również witaminę A, C, B oraz olejki eteryczne (monoterpenole, goryczki i cyneol).

Co więcej, niezbędne kwasy tłuszczowe wydatnie wspomagają hamowanie nadmiernej odpowiedzi immunologicznej (alergie, świerzbiączka, astma), chronią nasz organizm przed wolnymi rodnikami, wspomagają regenerację organów, gojenie ran i tworzenie ścian naczyń krwionośnych. Pełnią istotną rolę w zachowaniu prawidłowej gospodarki lipidowej, w tym regulacji poziomu cholesterolu.

Jako suplement diety stosowany jest przy: infekcjach dróg oddechowych i zatok, różnego rodzaju opryszczkach, infekcjach dróg moczowych, grzybiczych zakażeniach skóry, błon śluzowych i jelit, zaburzeniach trawienia, nadkwasocie, chorobach wrzodowych, a także alergiach skórnych i pokarmowych, trądzikach i zaburzeniach hormonalnych.

Działa również antybakteryjnie, antywirusowo, antyseptycznie i przeciwgrzybicznie, hamuje nadmierną odpowiedź immunologiczną (alergie, świerzbiączka, astma), wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe, chroni komórki przed wolnymi rodnikami, bierze udział w tworzeniu prawidłowych, nowych komórek organizmu (skóra, błony śluzowe, ściany naczyń krwionośnych, gojenie ran, regeneracja organów).

ZALECANY:

  • do przyspieszania porostu włosów i zapobiegania wcześniejszego siwienia,
  • do pielęgnacji wrażliwej, trądzikowej skóry ze skłonnością do zapalenia,
  • do przydania skórze jędrności, likwidacji obrzęków,
  • do kąpieli przy zmęczeniu i depresji,
  • do profilaktyki chorób grzybiczych,
  • do likwidacji zmian skórnych wszelkiego rodzaju.

METODY STOSOWANIA: Może być stosowany do smarowania i masażu bez rozcieńczenia w postaci czystej lub jako składnik przy tworzeniu mieszanek. Występuje dodatkiem do wzbogacenia kosmetyków (balsamy, maseczki, szampony, kremy).

Zewnętrznie:

- smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo,

- stosować jako składnik maseczek na skórę i włosy,

- stosować do kąpieli tonizującej,

- stosować do pielęgnacji rąk i paznokci,

- mieszać z kremami, balsamami lub oliwką do masażu (masaż leczniczy),

- okłady i aplikacji.

PRZECIWWSKAZANIA: Indywidualna nietolerancja. Kobiety w ciąży.

PRZECHOWYWANIE: w chłodnym miejscu, z dala od słońca, przy temperaturze nie wyżej niż +25C.

Pojemność: 20 ml

Nie zawiera barwników, konserwantów i sztucznych substancji zapachowych.

GWARANCJA JAKOŚCI PRODUKTÓW KONCERNU „AROMATIKA” – NAUKOWE I MEDYCZNE BADANIA, WYKONANE PRZEZ UKRAIŃSKI INSTYTUT ZDROWIA I URODY.

Opinie o produkcie OLEJ Z CZARNEGO KMINKU, CZARNUSZKI 20 ml

Dodaj swój komentarz

Napisz o Twoich doświadczeniach, zarówno pozytywnych jak i negatywnych.
Czy decyzja o zakupie była słuszna?

ogólna ocena:    
Twoja opinia:*
  zostało: znaków
Wpisz wynik: 7 + 7*
produkt nie ma jeszcze opinii... Twoja może być pierwsza!

Dodatkowe informacje

Ceny przesyłek

  1. Paczkomaty - Gabaryt A - 8,50 zł
  2. Poczta Polska Ekonomiczna - 9,80 zł
  3. Poczta Polska Priorytetowa - 10,00 zł
  4. Pocztex Kurier 48 - 11,00 zł
  5. Kurier Inpost - 11,70 zł
  6. Kurier DPD - 13,00 zł
  7. Kurier Inpost Pobranie - 14,00 zł
  8. Pocztex Kurier 48 Pobranie - 14,00 zł
  9. Przesyłka zagraniczna - 18,60 zł

Formy płatności

  1. płatność przy odbiorze
  2. płatność przelewem
  3. płatność PayPal
  4. płatność Tpay.com

Dane kontaktowe

  1. sklep: Dbaj o zdrowie
  2. telefon: (0) 532 263 856, godz. 11:00-16:00
  3. tel. komórkowy:
  4. strona kontaktowa »

Producent: AROMATIKA

AROMATIKA

  1. strona internetowa AROMATIKA
  2. inne produkty AROMATIKA
ilość odwiedzin: 11110