NATURALNY OLEJ JOJOBA RAFINOWANY, 20 ml

Olej jojoba jest mocnym antyoksydantem (zwalcza szkodliwe działanie wolnych rodników), ma działanie przeciwzapalne, regenerujące, zmiękczające, nawilżające i odmładzające. Stosowany jest przy każdym typie skóry, a szczególnie polecany przy zapaleniach, łupieżu, poparzeniu słonecznym i trądziku. Zapobiega powstawaniu rozstępów (pojawiających się np. w czasie ciąży). Doskonale zrównoważony olej nadający się zarówno dla skóry suchej, odwodnione, jak i przetłuszczającej się.

  1. nr katalogowy: 7126646957
  2. waga produktu: 0.11 kg
  3. status produktu: dostępny od ręki
  4. stan produktu: nowy

14,90 zł

dostawa od 7,70 zł więcej »

Zapytaj o produkt

zamknij (x)
adres email:*
Wiadomość:*

Pełny opis NATURALNY OLEJ JOJOBA RAFINOWANY, 20 ml

JOJOBA OIL

100 % NATURALNY

Olejki naturalne znane są od starożytności, a właściwości wielu z nich zostały naukowo dowiedzione. Główną zaletą naturalnych olejków jest wysoka skuteczność, łatwość zastosowania oraz wydajność. Wszystkie olejki koncernu „AROMATIKA" (Ukraina, Kijów) zostały stworzone na bazie wiekowych tradycji medycyny ludowej. Surowce do ich produkcji pochodzą z ekologiczne czystych terenów.

Olej jojoby otrzymuje się z nasion jojoby (Simondsia chinensis) metodą tłoczenia na zimno i następną rafinacją.

Po swoim właściwościom kosmetycznym i odżywczym olej jojoby nie posiada podobnych analogów wśród olejów. Jest to unikatowy ciekły roślinny wosk.

Olej jojoby zawiera głównie palmitynian cetylu (o bardzo cennych własnościach natłuszczających i odżywczych, zbliżonych do oleju wielorybiego), skwalen (który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniący przed utratą wody), alkohole alifatyczne, fitosterole, bogaty w witaminę F i E (dostarcza naturalnych substancji wzmacniających odporność skóry na zewnętrzne szkodliwe czynniki, zmiękcza skórę).

Olej jojoby jest mocnym antyoksydantem (zwalcza szkodliwe działanie wolnych rodników), ma działanie przeciwzapalne, regenerujące, zmiękczające, nawilżające i odmładzające.

Doskonale wchłaniany przez skórę i włosy przy czym nie zostawia tłustego połysku.

Olej jojoby odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę, zapobiega jej wysuszaniu. Stosowany jest przy każdym typie skóry, a szczególnie polecany przy zapaleniach, łupieżu, poparzeniu słonecznym i trądziku.

Zapobiega powstawaniu rozstępów (pojawiających się np. w czasie ciąży). Doskonale zrównoważony olej nadający się zarówno dla skóry suchej, odwodnionej, jak i przetłuszczającej się.

Szczególnie polecany dla skóry podatnej na występowanie trądziku.

Zalecany:
- do pielęgnacji wszystkich rodzajów cery, szczególnie suchej, zmęczonej, i odwodnionej z zapaleniami,
- do odmładzania starzejącej się cery, likwidacji zmarszczek i zapobiegania ich powstawania,
- do pielęgnacji ust suchych i popękanych,
- do pielęgnacji skory po goleniu, opalaniu i kąpaniu,
- do pielęgnacji delikatnej skory niemowląt  
- do zmiękczenia zrogowaciałych miejsc skory na stopach, dłoniach i łokciach,  
- pomaga w leczeniu chorób skóry (np. łuszczycy, egzemy i dermatozy), oparzeń, wysypki, 
- przy leczeniu trądziku,
- jako profilaktyka powstawania rozstępów i blizn skóry u kobiet ciężarnych lub po schudnięciu,
- do pielęgnacji włosów wszystkich rodzajów, szczególnie farbowanych, suchych i łamliwych,
- przy cellulicie i nadwadze.

METODY STOSOWANIA
Olej jojoby może być stosowany do smarowania (pielęgnacji twarzy, pielęgnacji całego ciała) i masażu bez rozcieńczenia w postaci czystej lub jako składnik przy tworzeniu mieszanek (z olejkami eterycznymi lub z olejami migdałowym, brzoskwiniowym, morelowym i winogronowym). 
Występuje dodatkiem do wzbogacenia kosmetyków (balsamy, maseczki, kremy, odżywki do włosów, szampony, mydło).

Zewnętrznie:
- smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo,
- stosować jako składnik maseczek na skórę i włosy, 
- mieszać z kremami, balsamami lub oliwką,
- masaż jako profilaktyka rozstępów skóry i cellulitisu.

Pojemność: 20 ml

PRZECHOWYWANIE: w chłodnym miejscu, z dala od słońca, przy temperaturze nie wyżej niż +25C

Nie zawiera konserwantów i barwników

GWARANCJA JAKOSCI PRODUKTÓW KONCERNU „AROMATIKA" - NAUKOWE I MEDYCZNE BADANIA ICH , WYKONANE PRZEZ UKRAINSKI INSTYTUT ZDROWIA I URODY

Opinie o produkcie NATURALNY OLEJ JOJOBA RAFINOWANY, 20 ml

Dodaj swój komentarz

Napisz o Twoich doświadczeniach, zarówno pozytywnych jak i negatywnych.
Czy decyzja o zakupie była słuszna?

ogólna ocena:    
Twoja opinia:*
  zostało: znaków
Wpisz wynik: 4 + 0*
26.03.2013 19:00, ocena: bardzo dobra,
Warto:) naprawdę bardzo dobry produkt

Dodatkowe informacje

Ceny przesyłek

  1. Paczka E-commerce Inpost - 7,70 zł
  2. Paczkomaty - Gabaryt A - 8,30 zł
  3. Poczta Polska Ekonomiczna - 9,80 zł
  4. Poczta Polska Priorytetowa - 10,00 zł
  5. Kurier Inpost - 11,70 zł
  6. Pocztex Kurier 48 - 11,70 zł
  7. Kurier DPD - 13,00 zł
  8. Kurier Inpost Pobranie - 14,00 zł
  9. Przesyłka zagraniczna - 18,60 zł

Formy płatności

  1. płatność przy odbiorze
  2. płatność przelewem
  3. płatność PayPal
  4. płatność Tpay.com

Dane kontaktowe

  1. sklep: Dbaj o zdrowie
  2. telefon: (0) 532 263 856, godz. 11:00-16:00
  3. tel. komórkowy:
  4. strona kontaktowa »

Producent: AROMATIKA

AROMATIKA

  1. strona internetowa AROMATIKA
  2. inne produkty AROMATIKA
ilość odwiedzin: 4876