MATSMÄLTNINGS-TABLETTEN, ALG-BÖRJE, TABLETKI USPRAWNIAJĄCE TRAWIENIE

Preparat zapobiega wzdęciom po posiłku. Normalizuje pracę żołądka i jelit. Zawierają naturalne wyciągi z kurkumy, imbiru, pieprzy cayenne, cynamonu, morszczynu, alg brunatnych oraz błonnika z drzewa akacjowego.

  1. nr katalogowy: 06-06-161
  2. jednostka miary: szt.
  3. waga produktu: 0.18 kg
  4. status produktu: dostępny od ręki
  5. stan produktu: nowy

99,90 zł

dostawa od 8,30 zł więcej »

Zapytaj o produkt

zamknij (x)
adres email:*
Wiadomość:*

Pełny opis MATSMÄLTNINGS-TABLETTEN, ALG-BÖRJE, TABLETKI USPRAWNIAJĄCE TRAWIENIE

Matsmältnings-tabletten


Tabletki Usprawniające Trawienie


Preparat zapobiega wzdęciom po posiłku. Normalizuje pracę żołądka i jelit.

Tabletki usprawniające trawienie zawierają naturalne wyciągi z kurkumy, imbiru, pieprzy cayenne, cynamonu, morszczynu, alg brunatnych oraz błonnika z drzewa akacjowego, Każda z powyższych przypraw i ziół sprzyja procesowi trawienia, a ich zestawienie w jednej tabletce jest rozwiązaniem dla wielu osób.

Kurkuma, (Curcuma longa) to roślina z gatunku imbirowatych wykorzystywana jako popularna przyprawa dań kuchni indyjskiej, często wchodzi w skład mieszanki curry. Żółty proszek wykorzystywany jest poprzez gotowanie, suszenie i mielenie korzenia. Korzenie kurkumy rosną nad ziemią i w ziemi i wykorzystywane są w celach terapeutycznych i kuchennych. Korzenie najczęściej najpierw się gotuje, a potem suszy.  W wyniku suszenia i mielenia uzyskuje się dobrze znany żółty proszek. Nowoczesne badania naukowe wykorzystują zarówno kurkumę, jak i jedną z zawartych w niej substancji aktywnych - kurkuminę.

Tradycyjne wykorzystanie kurkumy

Lecznicze właściwości kurkumy od dawna znane są w Indiach i Chinach, gdzie roślina ta wykorzystywana jest do leczenia problemów z układem trawiennym, stanów zapalnych, dolegliwości wątroby, bólu menstruacyjnego, problemów skórnych i do opatrywania ran.

Nowoczesne badania naukowe dotyczące kurkumy

Na Zachodzie coraz częściej docenia się lecznicze właściwości kurkumy. W 2005 r. Wall Street Journal opublikował artykuł ("Common Indian Spice Stirs Hope"), w którym opisano badania naukowe dotyczące kurkuminy i innych substancji czynnych zawartych w kurkumie. W ciągu ostatnich lat liczba publikacji dotyczących badań nad kurkumą wyniosła prawie 300.  Do zwiększenia zainteresowaniem kurkumą przyczyniły się rezultaty w leczeniu chorób, na które do tej pory nie ma lekarstwa.

Kurkuma zawiera substancje chemiczne o właściwościach przeciwzapalnych i przeciwutleniacze. Obie substancje można wykorzystać w leczeniu reumatyzmu i innych chorób o podłożu zapalnym.

Imbir to tropikalna roślina liliowata o wysokości około metra. Jadalne są rosnące pod ziemią kłącza. Korzenie imbiru zawierają olejki eteryczne i substancję zwaną oleorezyną, która odpowiada za charakterystyczny imbirowy smak. Obecnie imbir hoduje się w Chinach, Indiach, Indonezji, Japonii, Kenii, Jamajce i w australijskim stanie Queensland.

Imbir ma m.in. właściwości wykrztuśne, sprzyja procesowi trawienia, zawiera przeciwutleniacze, stymuluje krążenie, odpręża i działa przeciwkrzepliwie. W procesie trawienia odgrywa ważną, rozgrzewającą rolę. Stymuluje pracę żołądka i jelit oraz produkcję enzymów trawiennych. Przyspiesza wydalanie resztek i toksyn, co poprawia samopoczucie i wzmacnia odporność.

Reguluje żołądek, łagodzi zaparcia i tłumi napięcia związane ze zmianami pogody. Imbir stymuluje również pracę serca i układu krążenia, co pozwala na rozgrzanie organizmu. Ma również właściwości wykrztuśne i stymuluje pracę układu oddechowego.

Cynamon jest jednym z najlepszych przeciwutleniaczy na świecie. Cynamon zawiera kilka różnych przeciwutleniaczy, a tylko 2 g cynamonu odpowiadają około 1,3 kg świeżych pomidorów. Cynamon nazywany jest super-przyprawą i słynie z wielu leczniczych właściwości. Pozytywnie wpływa na florę jelitową i pozwala wyrównać poziom cukru we krwi. Jest prawdziwym zbawieniem dla diabetyków i reguluje produkcję insuliny. Stabilny pozom cukru we krwi oznacza mniejsze ilości insuliny, która sprzyja odkładaniu tkanki tłuszczowej, a co za tym idzie zmniejsza się ryzyko choroby wieńcowej i cukrzycy typu 2.

Dozowanie: 2 - 4 tabletki dziennie przed posiłkiem.

Opakowanie: 250 tabletek.

Producent: "Alg-Börje", Szwecja

Dodatkowe informacje

  • Ilość: 250 tab.

Opinie o produkcie MATSMÄLTNINGS-TABLETTEN, ALG-BÖRJE, TABLETKI USPRAWNIAJĄCE TRAWIENIE

Dodaj swój komentarz

Napisz o Twoich doświadczeniach, zarówno pozytywnych jak i negatywnych.
Czy decyzja o zakupie była słuszna?

ogólna ocena:    
Twoja opinia:*
  zostało: znaków
Wpisz wynik: 4 + 7*
produkt nie ma jeszcze opinii... Twoja może być pierwsza!

Dodatkowe informacje

Ceny przesyłek

  1. Paczkomaty - Gabaryt A - 8,30 zł
  2. Poczta Polska Ekonomiczna - 9,80 zł
  3. Poczta Polska Priorytetowa - 10,00 zł
  4. Pocztex Kurier 48 - 11,00 zł
  5. Kurier Inpost - 11,70 zł
  6. Kurier DPD - 13,00 zł
  7. Kurier Inpost Pobranie - 14,00 zł
  8. Pocztex Kurier 48 Pobranie - 14,00 zł
  9. Przesyłka zagraniczna - 18,60 zł

Formy płatności

  1. płatność przy odbiorze
  2. płatność przelewem
  3. płatność PayPal
  4. płatność Tpay.com

Dane kontaktowe

  1. sklep: Dbaj o zdrowie
  2. telefon: (0) 532 263 856, godz. 11:00-16:00
  3. tel. komórkowy:
  4. strona kontaktowa »

Producent: Alg-Börje, Szwecja

Alg-Börje, Szwecja

  1. inne produkty Alg-Börje, Szwecja
ilość odwiedzin: 832