Olej Konopny Tłoczony na Zimno, 250 ml India Cosmetics

Reguluje wytwarzanie sebum, doskonale sprawdza się w walce z trądzikiem, egzemą, łuszczycą. Przeciwdziała przedwczesnemu starzeniu się skóry. Wspomaga pracę serca, obniża ciśnienie krwi i poziom cholesterolu oraz poprawia funkcjonowanie układu krążenia.

  1. nr katalogowy: KON-30
  2. jednostka miary: szt.
  3. waga produktu: 0.6 kg
  4. status produktu: dostępny od ręki
  5. stan produktu: nowy

29,90 zł

dostawa od 9,50 zł więcej »

Zapytaj o produkt

zamknij (x)
adres email:*
Wiadomość:*

Pełny opis Olej Konopny Tłoczony na Zimno, 250 ml India Cosmetics

WSZYSTKO O NATURALNYM OLEJU KONOPNYM, Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA NA ZIMNO MARKI "INDIA"

1. OLEJ Z KONOPI SIEWNYCH TO NIE NARKOTYK.

Przez tysiące lat te włókniste rośliny były wykorzystywane przez człowieka do wyrobu bardzo trwałych i mocnych materiałów (np. żagle, płótna, papier). Ponieważ konopie siewne należą do roślin wyjątkowo oleistych, wykonywano z nich olej, który był używany powszechnie w celach spożywczych oraz kosmetycznych (np. jako środek kojący i łagodzący zmiany skórne, kojący stany zapalne stawów, odżywczy i wyrównujący koloryt cery).

  • Prawdziwym skarbem oleju konopnego są nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) o doskonale zbalansowanych proporcjach, czyli 3:1. Oznacza to idealny stosunek kwasów omega-6 do omega-3, co pozytywnie wpływa na prawidłowy metabolizm lipidów w naszym organizmie.

  • Wysoka zawartość NNKT w oleju konopnym powoduje, że źle znosi kontakt z powietrzem oraz światłem. Innymi słowy nie należy go podgrzewać, a przechowywany może być tylko w butelkach z ciemnego szkła - w przeciwnym razie traci on swoje cenne, odżywcze właściwości. Butelka oleju konopnego, po otwarciu, powinna być przechowywana w chłodnym miejscu (nawet w lodówce), od trzech do góra sześciu miesięcy (patrz opis na opakowaniu). Kupując olej konopny należy zwrócić uwagę na pochodzenie i certyfikaty uprawy oraz oczywiście na to, czy jest rafinowany czy nie. Olej firmy INDIA COSMETICS jest w pełni wartościowy, nierafinowany, czyli tłoczony na zimno. Rafinowany jest przezroczysty, ma bardzo słaby smak i równie mało wartości odżywczych. Nierafinowany, tłoczony na zimno, olej konopny firmy INDIA COSMETICS jest ciemnozielony i ma charakterystyczny, lekko orzechowy smak.

Aby wykorzystać jego dobroczynne składniki, najlepiej spożywać go na zimno, a więc jako dodatek do sałatek czy dressingów. Można nim polewać tosty (najlepiej z razowego pieczywa) albo surowe, pieczone lub gotowane warzywa, makarony itd.

  • Olej konopny zawiera też dużo witamin (A, C, E, z grupy B) oraz minerałów (m.in. magnez, wapń, cynk), przeciwutleniaczy, aminokwasów i fitosteroli.

  • Olej konopny wspomaga pracę serca i obniża ciśnienie oraz poprawia funkcjonowanie układu krążenia, a więc wspomaga pracę naczyń krwionośnych. Wzmacnia serce, obniża ciśnienie krwi i poziom cholesterolu.

  • Olej konopny to również skarbnica witaminy K, niezbędnej do syntezy białek i enzymów. Witamina K ma właściwości przeciwkrwotoczne i odpowiada za krzepliwość krwi, działa przeciwgrzybicznie, antybakteryjnie, przeciwzapalnie i przeciwbólowo oraz bierze udział w formowaniu tkanki kostnej.

  • Jest doskonałym antyoksydantem - wspiera układ immunologiczny.

  • Zmniejsza stany zapalne stawów.

  • Niweluje objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego u kobiet.

2. olej konopny dla urody.

Zawiera substancje o działaniu regenerującym i przeciwzapalnym. Coraz częściej jest składnikiem kosmetyków do pielęgnacji ciała, twarzy i włosów. Na świecie powszechnie dostępne są już kosmetyki na bazie oleju konopnego oraz lecznicze maści.

Olej konopny, stosowany bezpośrednio na skórę, działa ochronnie i kojąco w stanach zapalnych, podrażnieniach i zmianach skórnych (w przypadku egzemy, łuszczycy i atopowego zapalenia skóry). Poleca się go alergikom, którym przynosi ulgę podczas ataków swędzenia. W gabinetach kosmetycznych i domowych zabiegach stosuje się olej konopny jako doskonały preparat nawilżający, a jednocześnie środek zmniejszający przebarwienia i wyrównujący koloryt cery. Jest tak delikatny, że może być stosowany nawet w przypadku małych dzieci i niemowląt.

3. olej z konopi leczy raka.

Olej z konopi indyjskich leczy raka i jest zabroniony.  Olej z konopi siewnych można legalnie kupić i legalnie spożywać. Coraz częściej znajduje się w sprzedaży, nie tylko przez Internet, ale również w sklepach stacjonarnych.

4. olej z konopi : PODSUMOWANIE.

Największym atutem oleju konopnego jest jego silne działanie przeciwnowotworowe oraz wspomagające naturalną odporność organizmu. Wpływa korzystnie na zawartość cholesterolu we krwi oraz usuwa toksyny z organizmu. Posiada sporą dawkę witaminy K, która odpowiada za prawidłową krzepliwość krwi - zapobiega pękaniu naczynek krwionośnych, przyspiesza gojenie się ran, jak również zapobiega osteoporozie i hamuje rozwój nowotworów. Zawiera naturalnie występujący w nasionach chlorofil, który działa przeciwzapalnie i łagodząco.

Poza tym olej konopny:

  • poprawia metabolizm,
  • bierze udział w budowie tkanki kostnej,
  • działa antybakteryjnie i przeciwgrzybiczo,
  • wykazuje działanie przeciwbólowe,
  • jest pomocny przy chorobach reumatycznych,
  • jest pomocny w leczeniu chorób na tle nerwowym,
  • wykazuje działania przeciwalergiczne.

Olej konopny jest nieodzowny w diecie starszych osób - zagrożonych zawałem, po-zawałowców, ludzi z problemami natury nerwowej, jak i tych mających problemy zukładem kostnym, kondycją skóry i włosów. Szczególnie polecany jest osobom cierpiącym na anemię, awitaminozę i osłabionym po przebytych chorobach.

Stosowany zewnętrznie:

  • łagodzi podrażnienia,
  • działa przeciwbakteryjnie,
  • regeneruje naskórek,
  • reguluje wytwarzanie sebum - doskonale sprawdza się w walce z trądzikiem,
  • zmniejsza świąd oraz wpływa łagodząco - pomocny przy chorobach skórnych (egzema, łuszczyca),
  • przeciwdziała przedwczesnemu starzeniu się skóry i zwiększa jej odporność na czynniki zewnętrzne,
  • regeneruje zniszczone włosy.

Skład oleju konopnego pod względem chemicznym jest bardzo zbliżony do tłuszczu ochronnego, jaki wydziela ludzka skóra, dlatego też jest bardzo cenionym suplementem diety. Coraz częściej wykorzystywany jest też przez przemysł kosmetyczny.

Substancje psychoaktywne występują tylko w kwiatostanie, liściach i łodygach konopi, dlatego też olej tłoczony z nasion jest wolny od tych substancji. Posiada lekko orzechowy smak z korzennym posmakiem. Ma kolor zielony, klarowny z ewentualnym osadem.  Jest sprzedawany w ciemnej szklanej butelce.

Ze względu na wysoką zawartość kwasów omega, wymaga przechowywania w lodówce!

Sposób użycia: do stosowania na zimno!

Leczniczo spożywa się go 3 x dziennie po jednej stołowej łyżce.

Pojemność: 250 ml (w butelce z ciemnego szkła)

Producent: INDIA COSMETICS

Wszystkie produkty INDIA COSMETICS przeszły badania dermatologiczne, mikrobiologiczne, obciążeniowe, aplikacyjne, otrzymały pozytywną ocenę bezpieczeństwa i zostały dopuszczone do sprzedaży!

Firma wdrożyła i skutecznie realizuje system HACCP (Certyfikat Bezpieczeństwa Żywności, nr certyfikatu 430815005).

Opinie o produkcie Olej Konopny Tłoczony na Zimno, 250 ml India Cosmetics

Dodaj swój komentarz

Napisz o Twoich doświadczeniach, zarówno pozytywnych jak i negatywnych.
Czy decyzja o zakupie była słuszna?

ogólna ocena:    
Twoja opinia:*
  zostało: znaków
Wpisz wynik: 6 + 6*
produkt nie ma jeszcze opinii... Twoja może być pierwsza!

Dodatkowe informacje

Ceny przesyłek

  1. Paczkomaty - Gabaryt A - 9,50 zł
  2. Kurier Inpost - 11,70 zł
  3. Paczkomaty - Gabaryt B - 13,20 zł
  4. Kurier Inpost Pobranie - 14,00 zł
  5. Pocztex Kurier 48 - 14,00 zł
  6. Kurier DHL - 15,50 zł
  7. Pocztex Kurier 48 Pobranie - 16,00 zł
  8. Kurier DHL - 20,00 zł
  9. Przesyłka zagraniczna - 70,00 zł

Formy płatności

  1. płatność przy odbiorze
  2. płatność przelewem
  3. płatność PayPal
  4. płatność Tpay.com

Dane kontaktowe

  1. sklep: Dbaj o zdrowie
  2. telefon: (0) 728751776, godz. 8:00-16:00
  3. tel. komórkowy:
  4. strona kontaktowa »

Producent: INDIA COSMETICS

INDIA COSMETICS

  1. inne produkty INDIA COSMETICS
ilość odwiedzin: 2322