• Waluta: PLN
  • Kraj dostawy: Polska
  • Zmień

Waluta:

Kraj dostawy:

Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Tabletki Usprawniające Trawienie, Alg-Börje, 250 tabletek

Tabletki Usprawniające Trawienie, Alg-Börje, 250 tabletek

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.


Cena: 98.99 brutto

Ilość:
Koszty dostawy:
  • Kurier DHL 17.00 zł brutto
  • DHL Parcelshop - odbiór w punkcie 14.50 zł brutto
  • Pocztex Kurier 16.00 zł brutto
  • Poczta Polska - odbiór w punkcie 15.00 zł brutto
  • Orlen Paczka 10.90 zł brutto
  • Kurier InPost 13.50 zł brutto
Dostępność:
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

Matsmältnings-tabletten

Tabletki Usprawniające Trawienie

Preparat zapobiega wzdęciom po posiłku. Normalizuje pracę żołądka i jelit.

Tabletki usprawniające trawienie zawierają naturalne wyciągi z kurkumy, imbiru, pieprzy cayenne, cynamonu, morszczynu, alg brunatnych oraz błonnika z drzewa akacjowego, Każda z powyższych przypraw i ziół sprzyja procesowi trawienia, a ich zestawienie w jednej tabletce jest rozwiązaniem dla wielu osób.

Kurkuma, (Curcuma longa) to roślina z gatunku imbirowatych wykorzystywana jako popularna przyprawa dań kuchni indyjskiej, często wchodzi w skład mieszanki curry. Żółty proszek wykorzystywany jest poprzez gotowanie, suszenie i mielenie korzenia. Korzenie kurkumy rosną nad ziemią i w ziemi i wykorzystywane są w celach terapeutycznych i kuchennych. Korzenie najczęściej najpierw się gotuje, a potem suszy. W wyniku suszenia i mielenia uzyskuje się dobrze znany żółty proszek. Nowoczesne badania naukowe wykorzystują zarówno kurkumę, jak i jedną z zawartych w niej substancji aktywnych - kurkuminę.

Tradycyjne wykorzystanie kurkumy

Lecznicze właściwości kurkumy od dawna znane są w Indiach i Chinach, gdzie roślina ta wykorzystywana jest do leczenia problemów z układem trawiennym, stanów zapalnych, dolegliwości wątroby, bólu menstruacyjnego, problemów skórnych i do opatrywania ran.

Nowoczesne badania naukowe dotyczące kurkumy

Na Zachodzie coraz częściej docenia się lecznicze właściwości kurkumy. W 2005 r. Wall Street Journal opublikował artykuł ("Common Indian Spice Stirs Hope"), w którym opisano badania naukowe dotyczące kurkuminy i innych substancji czynnych zawartych w kurkumie. W ciągu ostatnich lat liczba publikacji dotyczących badań nad kurkumą wyniosła prawie 300. Do zwiększenia zainteresowaniem kurkumą przyczyniły się rezultaty w leczeniu chorób, na które do tej pory nie ma lekarstwa.

Kurkuma zawiera substancje chemiczne o właściwościach przeciwzapalnych i przeciwutleniacze. Obie substancje można wykorzystać w leczeniu reumatyzmu i innych chorób o podłożu zapalnym.

Imbir to tropikalna roślina liliowata o wysokości około metra. Jadalne są rosnące pod ziemią kłącza. Korzenie imbiru zawierają olejki eteryczne i substancję zwaną oleorezyną, która odpowiada za charakterystyczny imbirowy smak. Obecnie imbir hoduje się w Chinach, Indiach, Indonezji, Japonii, Kenii, Jamajce i w australijskim stanie Queensland.

Imbir ma m.in. właściwości wykrztuśne, sprzyja procesowi trawienia, zawiera przeciwutleniacze, stymuluje krążenie, odpręża i działa przeciwkrzepliwie. W procesie trawienia odgrywa ważną, rozgrzewającą rolę. Stymuluje pracę żołądka i jelit oraz produkcję enzymów trawiennych. Przyspiesza wydalanie resztek i toksyn, co poprawia samopoczucie i wzmacnia odporność.

Reguluje żołądek, łagodzi zaparcia i tłumi napięcia związane ze zmianami pogody. Imbir stymuluje również pracę serca i układu krążenia, co pozwala na rozgrzanie organizmu. Ma również właściwości wykrztuśne i stymuluje pracę układu oddechowego.

Cynamon jest jednym z najlepszych przeciwutleniaczy na świecie. Cynamon zawiera kilka różnych przeciwutleniaczy, a tylko 2 g cynamonu odpowiadają około 1,3 kg świeżych pomidorów. Cynamon nazywany jest super-przyprawą i słynie z wielu leczniczych właściwości. Pozytywnie wpływa na florę jelitową i pozwala wyrównać poziom cukru we krwi. Jest prawdziwym zbawieniem dla diabetyków i reguluje produkcję insuliny. Stabilny pozom cukru we krwi oznacza mniejsze ilości insuliny, która sprzyja odkładaniu tkanki tłuszczowej, a co za tym idzie zmniejsza się ryzyko choroby wieńcowej i cukrzycy typu 2.

Dozowanie: 2 - 4 tabletki dziennie przed posiłkiem.

Opakowanie: 250 tabletek.

Producent: "Alg-Börje", Szwecja

Produkty podobne

Algi Morskie Algtabletter, Alg-Börje, 100 tabletek

Algi Morskie Algtabletter, Alg-Börje, 100 tabletek

Algi brunatne i morszczyn zawierają wszystkie znane formy minerałów i substancji odżywczych, dwadzieścia różnych aminokwasów, duże ilości kwasów Omega-3 oraz witaminy.

Cena: 39.90 zł
Babka Płesznik - Psyllium Husks 500 mg, Puritan's Pride, 400 kapsułek

Babka Płesznik - Psyllium Husks 500 mg, Puritan's Pride, 400 kapsułek

Działa oczyszczająco, wspomaga pracę układu pokarmowego, odchudza i polepsza stan odporności. 

Cena: 69.00 zł
Celery Seed Extract (Ekstrakt z Selera), NOW Foods, 60 kapsułek

Celery Seed Extract (Ekstrakt z Selera), NOW Foods, 60 kapsułek

Suplement diety oferujący bogaty skład bioaktywnych związków oraz ekstraktów z nasion kasztanowca zwyczajnego, selera czy kwiatostanu głogu.

Cena: 59.80 zł