Olej z Czarnego Kminku (Czarnuszki), 100% Naturalny, 50ml

Stosowany jest przy: infekcjach dróg oddechowych i zatok, różnego rodzaju opryszczkach, infekcjach dróg moczowych, grzybiczych zakażeniach skóry, błon śluzowych i jelit, zaburzeniach trawienia, nadkwasocie, chorobach wrzodowych, a także alergiach skórnych i pokarmowych, trądzikach i zaburzeniach hormonalnych.

  1. nr katalogowy: B-16
  2. waga produktu: 0.2 kg
  3. status produktu: dostępny od ręki
  4. stan produktu: nowy

23,00 zł

dostawa od 9,50 zł więcej »

Zapytaj o produkt

zamknij (x)
adres email:*
Wiadomość:*

Pełny opis Olej z Czarnego Kminku (Czarnuszki), 100% Naturalny, 50ml

OLEJ Z CZARNEGO KMINKU

Oleum Nigellae Sativae

100% NATURALNY

INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil.

METODA OTRZYMYWANIA: tłoczenie na zimno z nasion Nigella sativa L.

Czarny kminek, zwany też złotem faraonów jest substancją znaną już od tysiącleci ze swych leczniczych właściwości. Egipcjanie, słynący ze stosowania wysokorozwiniętych metod leczenia, od zawsze bardzo cenili sobie małe, czarne nasiona owej rośliny. Według legendy, faraon Tutenhamon był tak zafascynowany czarnym kminkiem, że jego słudzy musieli stale nosić przy sobie butelkę cennego olejku. Po śmierci faraona amfora z olejem z czarnego kminku została złożona wraz z nim do grobu. Podobno Kleopatra i Nefretete, oprócz kąpieli w mleku, aksamitnie miękką i piękną skórę zawdzięczały właśnie czarnemu kminkowi.

W medycynie arabskiej czarny kminek uważano za kultową roślinę właściwości której opisuje i stwierdza Prorok Muchamed. On wygłaszał: „Czarny kminek leczy wszystkie schorzenia, oprócz „saam” (śmierci)”. We wczesnym Średniowieczu czarny kminek uprawiano w Europie Środkowej, traktując go jako przyprawę oraz środek leczniczy w medycynie ludowej.

Olej z czarnego kminku (Oleum Nigellae Sativae) bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (Omega-3 i Omega-6). Zawiera również witaminę A, C, B oraz olejki eteryczne (monoterpenole, goryczki i cyneol).

Co więcej, niezbędne kwasy tłuszczowe wydatnie wspomagają hamowanie nadmiernej odpowiedzi immunologicznej (alergie, świerzbiączka, astma), chronią nasz organizm przed wolnymi rodnikami, wspomagają regenerację organów, gojenie ran i tworzenie ścian naczyń krwionośnych. Pełnią istotną rolę w zachowaniu prawidłowej gospodarki lipidowej, w tym regulacji poziomu cholesterolu.

Jako suplement diety stosowany jest przy: infekcjach dróg oddechowych i zatok, różnego rodzaju opryszczkach, infekcjach dróg moczowych, grzybiczych zakażeniach skóry, błon śluzowych i jelit, zaburzeniach trawienia, nadkwasocie, chorobach wrzodowych, a także alergiach skórnych i pokarmowych, trądzikach i zaburzeniach hormonalnych.

Działa również antybakteryjnie, antywirusowo, antyseptycznie i przeciwgrzybicznie, hamuje nadmierną odpowiedź immunologiczną (alergie, świerzbiączka, astma), wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe, chroni komórki przed wolnymi rodnikami, bierze udział w tworzeniu prawidłowych, nowych komórek organizmu (skóra, błony śluzowe, ściany naczyń krwionośnych, gojenie ran, regeneracja organów).

PRZEZNACZENIE:

  • przyspieszanie porostu włosów i zapobieganie wcześniejszego siwienia,

  • pielęgnacja wrażliwej, trądzikowej skóry ze skłonnością do zapalenia,

  • przydanie skórze jędrności, likwidacja obrzęków,

  • kąpieli przy zmęczeniu i depresji,

  • profilaktyka chorób grzybiczych,

  • likwidacja zmian skórnych wszelkiego rodzaju.

METODY STOSOWANIA:

Wewnętrznie: 1 łyżeczka 2-3 dziennie.

Kosmetologia: może być stosowany do smarowania i masażu bez rozcieńczenia w postaci czystej lub jako składnik przy tworzeniu mieszanek. Występuje dodatkiem do wzbogacenia kosmetyków (balsamy, maseczki, szampony, kremy).

Zewnętrznie: smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo, stosować jako składnik maseczek na skórę i włosy, stosować do kąpieli tonizującej, stosować do pielęgnacji rąk i paznokci, mieszać z kremami, balsamami lub oliwką do masażu (masaż leczniczy), okłady i aplikacji.

Nie zawiera barwników, konserwantów i sztucznych substancji zapachowych.

NIE ZAWIERA SUBSTANCJI, POCHODZĄCYCH Z UPRAW MODYFIKOWANYCH GENETYCZNIE.

PRZECHOWYWANIE: w szczelnie zamkniętej butelce w lodówce. Unikać światła słonecznego.

Opakowanie: butelka szklana 50ml

Kraj pochodzenia: Ukraina

Oficjalny importer: Remedium Natura

Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie opisów oraz zdjęć, zawartych w sklepie w całości lub w części bez zgody firmy jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich. Podstawa prawna: Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170

Opinie o produkcie Olej z Czarnego Kminku (Czarnuszki), 100% Naturalny, 50ml

Dodaj swój komentarz

Napisz o Twoich doświadczeniach, zarówno pozytywnych jak i negatywnych.
Czy decyzja o zakupie była słuszna?

ogólna ocena:    
Twoja opinia:*
  zostało: znaków
Wpisz wynik: 9 + 6*
produkt nie ma jeszcze opinii... Twoja może być pierwsza!

Dodatkowe informacje

Ceny przesyłek

  1. Paczkomaty - Gabaryt A - 9,50 zł
  2. Paczkomaty - Gabaryt A - 9,50 zł
  3. Kurier Inpost - 11,70 zł
  4. Paczkomaty - Gabaryt B - 13,20 zł
  5. Kurier Inpost Pobranie - 14,00 zł
  6. Pocztex Kurier 48 - 14,00 zł
  7. Kurier DHL - 15,50 zł
  8. Pocztex Kurier 48 Pobranie - 16,00 zł
  9. Przesyłka zagraniczna - 18,60 zł
  10. Kurier DHL - 20,00 zł

Formy płatności

  1. płatność przy odbiorze
  2. płatność przelewem
  3. płatność Tpay.com

Dane kontaktowe

  1. sklep: Dbaj o zdrowie
  2. telefon: (0) 728751776, godz. 8:00-16:00
  3. tel. komórkowy:
  4. strona kontaktowa »

Producent: REMEDIUM NATURA

REMEDIUM NATURA

  1. inne produkty REMEDIUM NATURA
ilość odwiedzin: 746